donderdag 27 februari 2014

De mooiste locaties voor je huwelijksnacht…..

De maanden mei, juni en augustus zijn de meest populaire trouwmaanden en dat is natuurlijk niet voor niets. In deze maanden ben je redelijk zeker van mooi weer en dus van een stralende huwelijksdag. Je kunt ervoor kiezen om je huwelijksnacht(jes) in een superromantische omgeving door te brengen waar jullie in sommige gevallen ook meteen de enige gasten zijn. Wat te denken van een huwelijksnacht op een (huwelijks)bootje, overnachten in een voormalig bakhuisje bij een oude watermolen, een wit houten huis compleet met wellness faciliteiten en een eigen privé zwembad of een Pronkkamer op de weidse vlakte .…

Zo meen ik dat ook jij bent

zoals de koelte 's nachts langs lelies
en langs rozen
als wit koraal en parels diep in zee
zoals wat schoon is rustig schuilt
maar straalt wanneer ik schouwen wil
zo meen ik dat ook jij bent

als melk

als leem

en 't bleke rood van vaal gesteent

of porselein

zoals wat ver is en gering

en lang vergeten voor het oud is

zoals een waskaars en een koekoek

en een oud boek en een glimlach

en wat onverwacht en zacht is en het eerst
e
en wat schuchter en verlangend en vrijgevig

gaaf maar broos is

zo meen ik dat ook jij bent

Jan Hanlo
uit: Verzamelde Gedichten,
G.A. van Oorschot, Amsterdam 1970

https://gallery.mailchimp.com/e4e38f93e15a634f13e6c1ca5/images/Romantische_liefdes_paren_achtergronden_hd_liefde_wallpapers_love_romantiek_09ad454c.jpg

vrijdag 21 februari 2014

Nieuwe Pronkkamer: Hofstede Het Holt in Leuvenheim

We hebben er weer een nieuwe Pronkkamer deelnemer bij!

Pronkkamer Hofstede Het Holt is prachtig gelegen in de zogenaamde ’landgoederen zone’ in het buitengebied van de Gemeente Brummen. Bossen en weilanden wisselen elkaar af. Zoals ook in de nabijgelegen Achterhoek is dit een coulissen landschap. De IJssel stroomt hier op nog geen kilometer vandaan. Met het pontje vanuit Brummen vaar je zo naar Bronckhorst, het kleinste stadje van Nederland. Ook de Hanzesteden Doesburg en Zutphen liggen dichtbij. Het is hier een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. U bent zo op de Veluwe met uitgestrekte bossen en heide, leuke oude stadjes en het stroomgebied van de IJssel. Kortom een plek om te genieten.

Meer informatie is te vinden op de website van Pronkkamer Hofstede Het Holt en natuurlijk op de website van De Pronkkamer.

maandag 10 februari 2014

Pronkkamer De Bolstienpleats in Vrouwen van Nu



Pronkkamer Bed & Breakfast De Bolstienpleats in het Friese Aalsum staat in het tijdschrift Vrouwen van Nu. Een mooi artikel over een mooie Pronkkamer. Lees het zelf.